Belka
Poniedziałek, 28 Lipca 2025   imieniny: Wiktor, Innocenty, Aida
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 
 

Podkarpackie przysmaki na Karpackich Klimatach. Tak Paweł Dobrzański gotował w Kuchni Dzień Dobry TVN [ZDJĘCIA]

Data publikacji: 2018-08-21, Data modyfikacji: 2018-08-24
A A AWydrukDrukuj  
 
Podczas Karpackich Klimatów, w Kuchni Dzień Dobry TVN, Paweł Dobrzański, właściciel i szef kuchni restauracji Posmakuj w Krośnie i w Warszawie, przygotował dania kuchni polskiej oparte na produktach z Podkarpacia i regionalnych przysmakach. Uczestnik pierwszej edycji programu "Azja Express" gotował królika duszonego w podkarpackim winie oraz naleśniki z jogurtem i owocami. Zachęcał też do spróbowania regionalnego pieczywa: chleba z czarnuszką, chleba na kefirze i proziaków.

Pełna treść wiadomości na: strzyzow.naszemiasto.pl/artykul/podkarpackie-przysmaki-na-karpackich-klimatach-tak-pawel,4771029,gal,t,id,tm.html?kategoria=1
naszemiasto.pl, Źródło artykułu: naszemiasto.pl
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Dodaj artykuł
Najnowsze komentarze
 
    Kreska
     




    Brak sond
     
    Newsletter
    Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
     
     
    strzyżowski

    Powiat strzyżowski - leży w zachodniej części województwa podkarpackiego, a jego siedzibę stanowi Strzyżów. W skład liczącego 61 tys. mieszkańców powiatu wchodzi gmina Strzyżów, Czudec, Frysztak, Niebylec, Wiśniowa.

    Coraz większą popularnością w naszym kraju cieszy się spędzanie wolnego czasu we wiejskich pensjonatach lub w gospodarstwach agroturystycznych. Tu będzie taka okazja. To oprócz poznawania kultury wiejskiej, poszukiwania ciszy i obcowania z przyrodą także pyszna kuchnia z regionalnymi specjałami. Istnieje także możliwość konnych przejażdżek, wypad na rowery, łodzie, zbieranie owoców lasu, a nawet pomoc w prostych czynnościach związanych z pracą w gospodarstwie.   

     

    Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola